Звідки береться рання сивина?

Звідки береться рання сивина?

Сиве волосся – це волосся, яке позбавлене фарбувального пігменту. Якщо сивина з\’являється у молодої людини, це означає, що організм не отримує необхідних мінералів і вітамінів. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Загалом учені виокремлюють такі чинники, що сприяють ранньому знебарвленню волосся:

1. Вік.
У людей похилого віку сивіє волосся, і це природний процес. Він пов\’язаний з тим, що з часом склад меланіну в людському організмі починає знижуватися, а саме цей гормон відповідає за забарвлення волосяного покриву. Боротися з сивиною можна тільки єдиним способом – зафарбовувати.

2. Генетична схильність.
Поява ранньої сивини може бути зовсім не ознакою проблем зі здоров\’ям, а генетичною схильністю. Зниження рівня меланіну запрограмовано організмом на певний період, і зафарбовувати таку сивину марно – хімічна фарба ще більше послаблює волосяний фолікул і прискорює процес. Існуєж також хвороба, пов\’язана з порушенням вироблення пігментів, – альбінізм (у цьому випадком страждає не тільки волосся, але й колір шкіри, пігментна оболонка очей).

3. Стрес.
Переживання – ще одна глобальна причина сивого волосся. Якщо ви постійно перебуваєте в стані стресу, виснажується нервова система, порушується мікроциркуляція крові у волосяних фолікулах. Сильне нервове потрясіння призводить до спазму судин головного мозку, які відповідають за живлення шкіри голови, що й призводить до випадіння волосся та його знебарвлення.

4. Неправильний спосіб життя.
Шкідливі звички, недосипання і шкідлива їжа – все це негативно позначається на стані нашого волосся, погіршується приплив крові до волосяних цибулин. При нестачі вітамінів наше волосся не отримує достатню кількість підживлення для гарного зовнішнього вигляду. Цей фактор коригується просто – достатньо лише врегулювати харчування. Включіть до свого раціону горіхи, рибу, морепродукти, кисломолочну продукцію.

5. Проблеми зі здоров\’ям.
Найчастіше сиве волосся з\’являється у тих людей, які страждають захворюваннями ендокринної системи, анемією, діабетом, проблемами ШКТ або печінкою. Якщо сивина з\’явилася у молодої дівчини, їй варто пройти обстеження на гормони. Захворювання шлунково-кишкового тракту і печінки порушують розщеплення і засвоєння поживних речовин, вітамінів і мікроелементів, які потрібні нашому волоссю. У разі підозр на наявність перерахованих вище захворювань слід звернутися до лікаря.

6. Ультрафіолетові промені.
Ультрафіолетові промені можуть служить причиною сивого волосся. Якщо ви часто перебуваєте на сонці або любите засмагати в солярії, не дивуйтеся, що помітили в себе знебарвлені волоски. Не захоплюйтеся штучною засмагою, а влітку захищайте волосся спеціальними спреями. Ультрафіолет прискорює руйнування меланіну і появу сивого волосся.

7. Часте фарбування.
У фарбу входять хімічні речовини, які порушують натуральний пігмент, що виробляється меланоцитами. Сивина може з\’явитися після третього фарбування. Єдиний спосіб запобігти проблемі – полюбити свій природний колір волосся або користуватися натуральними барвниками – хною і басмою.

Як запобігти передчасній появі сивини
Якщо у вас немає генетичної схильності, появу сивини можна відтягнути. Для цього робіть наступне:
✓ дотримуйтеся правильного і збалансованого харчування. Збагатіть раціон вітамінами групи В: печінка, червоне м\’ясо, овочі, бобові, горіхи, яйця і злаки;
✓ уникайте нервового напруження;
✓ не зловживайте сонячними ваннами;
✓ користуйтеся якісними засобами для волосся, не фарбуйте їх хімічними фарбами.
Виривати сиве волосся не слід, це тільки сприяє збільшенню сивини на голові. Корінь біля основи фолікула виділяє сироватку, яка заражає навколишні фолікули. Білі волосинки краще зрізати маленькими ножицями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x