Умань готується зустріти своє 400-річчя з оновленою площею

Умань готується зустріти своє 400-річчя з оновленою площею

9 лютого на міській архітектурно-будівельній комісії представники обласної містобудівної ради презентували проект реконструкції центральної частини міста Умань, яка охоплює центральну площу, вул. Радянську, паркову зону, міський будинок культури та будинок міської ради. Про це «Новій Добі» повідомили у Міськвиконкомі Умані.
Відповідно до запропонованої концепції передбачається фарбування фасадів в одній кольоровій гамі пастельних тонів, заміна пласких дахів на шатрові або, де можливо, створення мансардних поверхів, встановлення підсвічування будівель в нічний час.

Також планується розширення пішохідної зони і два варіанти реконструкції паркової території – повне перепланування або поетапне (з відновленням посадкового матеріалу). На місці знесеного пам’ятника Леніну пропонується встановити фонтан з сучасною декоративною скульптурною композицією.

Як зазначив перший заступник міського голови Сергій Клочко, це лише один з проектів реконструкції центральної частини Умані. Найближчим часом буде обрано найкращий проект, який врахує усі висловлені під час комісії пропозиції. І далі залишиться лише втілити його в життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x