У Черкасах розпочалося Народне Віче

У Черкасах розпочалося Народне Віче

У ці хвилини на Соборній площі Черкас відбувається мітинг. Очолює тих, що зібралися, місцевий опозиціонер Микола Булатецький. Головні вимоги, мітингувальників, які нині озвучує Микола Іванович: відставка Черкаської облдержадміністрації та виходу черкащан із членства у Партії регіонів. На позачерговій сесії Черкаської міської ради, яка має відбутися завтра, Микола Булатецький вимагатиме відставки в.о. міського голови Віктора Білоусова. А головне, до чого закликає опозиціонер, це заблокувати завтра автомайданом Черкаську ОДА та домогтися \”явки з повинною\” губернатора Сергія Тулуба. Про це повідомляє сайт \”Прочерк\”

У той час, як мітингувальники слухають Булатецького і викрикують гасла охорона ОДА посилюється. На самій площі та коло приміщення ОДА правоохоронців небагато. Але є свідки, які стверджують, що з бокового входу у будівлю ОДА зайшли десятки курсантів місцевої пожежної Академії.

На цей момент присутні проголосували за створення Народної ради в області та поставили ультиматум чинному обласному керівництву про відставку протягом доби. Зараз на площі близько тисячі черкащан.

Депутати обласної ради Любов Майборода, Анатолій Бондаренко, Валентина Коваленко, “ударівці” Віталій Іляшенко та Андрій Кондратенко пішли до Будинку рад із вимогою їх пустити. Постукали у вцілілі бокові двері з боку вулиці Лазарєва.

Нині кореспондент сайту \”Про все\” повідомляє, що опозиціонери відмовились від своєї затії потрапити в Будинок рад і мають намір переміститися до будинку політпросвіти, оскільки дуже холодно і мітингарі заявили, що збираються розходитися.

Народ вимагає назвати лідера черкаського майдану.

Думки лідерів черкаського майдану розділилися. Микола Булатецький пропонує сформувати колону і пройтися бульваром Шевченка, нардеп Леонід Даценко заявив про те, що варто продовжувати процес створення Народної ради та визначення її представників і окреслення їх обов’язків та функцій. А для цього слід іти у будинок політпросвіти. Нині майдан переміщується до Будинку політпросвіти з рішучим наміром зайняти його і пристосувати до діяльності Народної Ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x