В УДПУ вшанували пам\’ять учасників бойових дій на території інших держав

В УДПУ вшанували пам\’ять учасників бойових дій на території інших держав

З нагоди відзначення 27-ої річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулися пам’ятні заходи. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДПУ.

У вестибюлі навчального корпусу впродовж дня діяла фотовиставка співробітника університету Сергія Кравцова «Країна, історія, люди», організована працівниками бібліотеки. Викладачі, студенти вишу, а також всі бажаючі уманчани оглянули виставку світлин, зроблених Сергієм Борисовичем у 1986-1989 роках, коли він, військовий перекладач, проходив військову службу в Афганістані. Свої враження про далеку країну і діяльність в якості фотографа Сергій Кравцов охоче розповідав відвідувачам виставки. За кожним кадром, за кожною фотографією – миті людського життя, історія країни.

В УДПУ вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

Студенти факультету фізики, математики та інформатики підготували вечір-реквієм, щоб вшанувати безсмертний подвиг земляків, які під бойовими знаменами своїх частин та з’єднань залишили землю Афганістану в 1989 році, з честю виконавши свій патріотичний обов’язок. Запрошені на захід воїни-інтернаціоналісти Сергій Боровицький, Іван Груць та Володимир Мошняга ділилися спогадами про обпалені війною молоді роки. Сивочолі бійці із щемом у серці розповідали молоді про пережиті військові операції, болючі втрати, чоловічу дружбу, співали пісні про далекий Афган і посивілих матерів, які щемливим болем проникали в саму душу.

Керівник лабораторії «Відродження нації», завідувач навчально-методичним кабінетом історичного факультету Оксана Карасевич підготувала тематичну виставку історичної літератури про події Афганської війни «Воїни-інтернаціоналісти – ціна чужої війни». Серед інших досліджень на виставці були представлені книга нарисів та спогадів воїнів-інтернаціоналістів Уманщини «В горнилі локальних конфліктів», видана до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, та збірка поезій професора УДПУ Анатолія Карасевича «Філософія війни».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x