300 тисяч гривень привласнили посадовці за допомогою фіктивних печаток

300 тисяч гривень привласнили посадовці за допомогою фіктивних печаток

Завіривши ряд документів підробленими печатками різних установ посадовці КП «ЧЕЛУАШ» привласнили майже 300 тисяч гривень державних коштів. Про це «Новій Добі» повідомив Сектор комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Черкаській області викрили факт привласнення посадовцями КП понад 300 тисяч гривень бюджетних коштів. Під час обшуку поліцейські вилучили фіктивні печатки державних установ.

За фактом зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства з обслуговування автошляхів прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів працівники УЗЕ встановили, що у грудні 2015 року посадові особи комунального підприємства закупили у товариства запчастини та матеріали для фрезерувальної машини вартістю понад 300 тисяч гривень. На рахунки товариства з місцевого бюджету перераховані грошові кошти, але продукція до підприємства так і не надходила.

У рамках кримінального провадження працівниками УЗЕ провели санкціоновані обшуки за фактичною та юридичною адресами комунального підприємства та товариства.

Так, встановлено відсутність запчастин та матеріалів для спецтехніки та вилучено документи, які свідчать про отримання посадовими особами КП вказаних запчастин та оприбуткування їх на підприємстві.

Також у приміщеннях комунального підприємства правоохоронці вилучили 227 печаток, пристрій для виготовлення відтиску печатки на паспорті, 11 штампів та кліше, статутні документи ряду суб’єктів господарської діяльності, які завірені фіктивними печатками нотаріусів, три паспорти громадян України, два з яких були з відірваними фотозображеннями.

Серед вилучених речей значаться печатки та штампи приватних нотаріусів, Державних реєстраторів, Державної фіскальної служби, підприємств реального сектору економіки та ряду фіктивних суб’єктів господарської діяльності.

Попередня сума завданих КП збитків становить понад 300 тисяч гривень.

За дане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8,5 до 17 тисяч гривень.

На даний час проводяться заходи по встановлення кола осіб, які можуть бути причетні до протиправних дій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x