Розмір пенсії за вислугу років залежить від страхового стажу й заробітку

«Мій чоловік, маючи 37 років страхового стажу, отримує пенсію за вислугу років у мінімальному розмірі. Ми маємо неповнолітнього сина, на якого доплачують ще 150 гривень. Чи правильно це?»
Ольга Яківна, Городищенський р-н

– Розмір пенсії за вислугу років обчислюють за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Він залежить від того, який страховий стаж має особа та який заробіток вона отримувала під час роботи і відповідно, з якого було сплачено внески до Пенсійного фонду, – роз’яснює Наталія Сергієнко, заступник начальника ПФУ у м. Черкаси. – У разі, якщо розмір пенсії, визначений залежно від стажу та заробітку, не досягає прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і людина має повний стаж (для чоловіків – 35 років), пенсію призначають на рівні мінімальної пенсії – у розмірі згаданого прожиткового мінімуму. За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам встановлюють доплату за понаднормативний стаж у розмірі 1% від розміру пенсії особи, але не більше, як 1% від мінімального розміру пенсії.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.07.2008 р. №654, надбавку на утриманця (на дитину до 18-ти років) визначено в розмірі 150 грн на кожного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x