Дитячий садок «Дзвіночок» відвідують 100 малюків

Дитячий садок «Дзвіночок» відвідують 100 малюків

Буцький дитячий садок «Дзвіночок» розташований у двоповерховій будівлі, якій уже близько 50-ти років. Директор дошкільного навчального закладу Олена Василівна Майборода розповідає, що розрахований він на 96 малюків, але на сьогодні його відвідують 100 осіб, із яких 29 – школярики-першачки. До того ж до садка приїздять дітлахи з навколишніх сіл (Кривця, Кутів, Кислина, Русалівки, Березівки, Філіції), де дошкільні навчальні заклади позакривалися. Навчають і виховують малечу 10 досвідчених педагогів, а забезпечують комфорт 20 осіб обслуговуючого персоналу.
Слід зауважити, що в умовах відсутності належного водопостачання в Буках персоналу дитячого садочку працюється нелегко. Приготування їжі, миття посуду і гігієнічні процедури доводиться проводити в режимі жорсткої економії води. Олена Василівна розповідає, що працівники садочку пристосувалися запасати воду в чотиривідерні каструлі, адже санітарні норми ніхто не відміняв.

Дитячий садок «Дзвіночок» відвідують 100 малюків

Щодо оплати: один день у «Дзвіночку» обходиться в 6 гривень. Родини, що мають по троє діток, платять 50 відсотків від цієї суми, а ті, що мають статус малозабезпечених, не платять узагалі. Була ситуація, коли в село приїхала родина ромів із трьома дітками дошкільного віку. Тож, аби дітлахи були доглянуті й нагодовані, рішенням виконкому їх узагалі звільнили від плати за садок. «Це не такі великі гроші, – пояснює Олена Василівна, – щоби голодні, недоглянуті діти не бігали вулицями села. А так усім добре: і дітям, і родині, й громаді».
За словами директора дошкільного навчального закладу, соціально-орієнтовану цінову політику садок тримає завдяки спонсорам ПП «Перлина Тікича», СФГ «Вершина», СФГ «Світлана», СФГ «Лисакове». Саме вони для діток безкоштовно надають цукор, макарони, крупи, олію й молоко, саме завдяки їм щодня малеча має в раціоні свіжі, натуральні продукти. «До того ж наші батьки не здають гроші на подарунки до свят, – зауважує Олена Василівна.– Дарунки теж надають наші спонсори».

Завдяки матеріальній підтримці ПП «Перлина Тікича» торік у «Дзвіночку» відремонтовано санвузли й оновлено каналізацію, а завдяки виділенню бюджетних коштів (320 тис грн) зроблено сучасний ремонт на харчоблоці.
«Це велика справа, – пояснює директор садочку, – адже приміщення закладу має півстоліття, а капітального ремонту весь цей час не проводилося». Тож сьогодні в «Дзвіночку» ­тепло й затишно, Олена Василівна пишається своїм закладом. «Я пропрацювала тут 21 рік, – розповідає вона. – Хоча за спеціальністю я біолог-хімік і 6 років до цього викладала в школі. Але так склалося, що прийшла в «Дзвіночок» – і все, іншого не хочу. Дуже люблю свою роботу. Хоча це справа непроста. Завжди перед тим, як робити будь-який крок, маю пам’ятати, за мною – мій садок, мої діти. Але знаєте, коли на душі зле, прийшов до діток, вони до тебе засміялися, ти у відповідь, – і життя прекрасне!»

Юлія Вовкодав

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x