Юрій Ткаченко: до кінця доби усі освітні заклади мають бути з опаленням

Юрій Ткаченко: до кінця доби усі освітні заклади мають бути з опаленням

Очільник області поставив ультиматум керівництву районів. До кінця дня всі освітні заклади мають бути з опаленням. Негаразди виникли в низці районів через законодавчу колізію та безініціативність місцевих владців. Про це йшлося на координаційній нараді в Черкаській ОДА. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській ОДА.

Ще влітку набув чинності новий закон «Про ринок природного газу». За ним, кожен споживач може вільно обирати постачальника послуги. Але в цьому законі, за словами начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Сергія Демиденка, є прогалина.
– Законом не врегульовано період, коли тривають тендерні процедури, – пояснює посадовець. – У цей період бюджетні установи отримують газ, однак «Черкасигаз» вважає це несанкціонованим відбором. Бо немає договору, а тому не може бути актів. Це при тому, що бюджетні установи мають кошти для розрахунку. Із такою проблемою зіштовхнулися скрізь по Україні. Кожна область шукає свої шляхи вирішення.

У Черкаській ОДА запропонували два способи врегулювання ситуації: укласти додаткові угоди з «Черкасигазом» до нового тендера або ж скористатися переговорною процедурою.

– Ще у грудні райони були попереджені про можливу проблему, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – І заклади соціальної сфери, приміром, ще тоді уклали додаткові угоди. А тому отримують газ від постачальника попереднього бюджетного року. Так зробила й низка інших бюджетних установ. Однак є райони, де посадовці «відзначилися» з реакцією на попередження. Наприклад, у Канівському районі на ранок без газопостачання лишалися 11 шкіл. Там працюють електрообігрівачі. І це все – на совісті тамтешнього керівництва. Мій ультиматум однозначний: до вечора всі школи мають бути з опаленням.

Додамо, що Верховна Рада повинна найближчим часом урегулювати цю колізію. За поданими змінами до закону, споживачі отримуватимуть газ на час тендера від попереднього постачальника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x