Бойовий одяг із Німеччини отримали черкаські рятувальники

Бойовий одяг із Німеччини отримали черкаські рятувальники

23 лютого у Черкассах фахівці 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини отримали комплекти сучасного бойового одягу. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Поява таких новітніх фірмових комплектів, які відповідають сучасним вимогам безпеки прийнятим у Європі, дозволить рятувальникам більш упевнено та з меншим ризиком для життя виконувати різноманітні завдання з ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.

Отримати ці комплекти одягу вдалось завдяки активній співпраці ДСНС України із Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, завдяки тривалим переговорам сторони домовилися про відкриття спеціальної гуманітарної лінії. Сьогодні підрозділ Управління отримав 30 комплектів сучасного бойового одягу німецького виробництва, що стало першою частиною цієї гуманітарної допомоги.

Крім комбінезону та куртки, комплект рятувальника включає в себе каску, краги і взуття європейського зразка. Характеризуючи властивості цього індивідуального рятувального обладунку достатньо сказати, що костюми та краги виконані зі спеціальних матеріалів, які здатні захищати рятувальників від високої температури. Чоботи, які мають броньовані вставки, цілковито захищають ноги рятувальника від травматичних факторів, а завдяки гумовій основі – від ураження електричним струмом, і дозволять працювати в агресивному середовищі. Шолом, крім того, що виготовлений із спеціального матеріалу, який здатний у випадку фізичного впливу поглинати значну частину енергії удару, має спеціальне індивідуальне регулювання та спеціальні кріплення для навісного обладнання.

Під час урочистої церемонії нове спорядження рятувальникам Черкащини презентував та передав перший заступник начальника Управління ДСНС України у Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Озеран.

Виступаючи перед присутніми, він зазначив: «Ця допомога – черговий крок Управління на шляху до покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів. Рятувальники області вдячні керівництву ДСНС України за таку допомогу, яка дозволить нам більш професійно виконувати завдання щодо ліквідації надзвичайних подій різного характеру та порятунку на них людей».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x