Здоровим бути – модно! Дисциплінуємо себе у три кроки

Здоровим бути – модно! Дисциплінуємо себе у три кроки

«Як ти змогла?» – це питання чую вже майже рік. І завжди відповідаю: «Дисципліна і робота над собою». Це я вихваляюся досягненнями до того, що долучитися до здорового способу життя не складно. П’єш достатньо води, переформатовуєш свій раціон, привчаєш своє тіло до фізичних навантажень, намагаєшся більше відпочивати й менше негативити. Складніше визначити для себе глибину цього поняття, межі власних можливостей, за які слід виходити, і дисциплінувати себе. Так, дисциплінувати. Мотивація до занять спортом, нормального харчування, достатнього відпочинку дає тимчасовий ефект, і зрештою ми знову повертаємося до старих звичок.

Сучасний темп життя постійно збиває нас із ритмів гармонійного існування: стреси, конфлікти, брак часу, шкідлива їжа тощо. Як результат – ми вже навіть просто не замислюємося «А чи я здоровий?», все зводиться до побутового існування. Та я вірю, що кожен маленькими кроками може досягти величезної мети заради свого здоров’я.

Психологія, харчування і спорт – це три складові, щоб бути адекватною, здоровою і красивою людиною. Найперше: навчіться себе любити вже зараз. Це закон самодисципліни №1. Незалежно від того, які мотиви у вас, щоб долучитися до здорового способу життя, – чи схуднути, чи стати здоровішим – просто любіть себе, приймайте свої тіло таким, яке воно вже є і будьте в гармонії із своїми відчуттями. А що може бути найвищим виявом любові до себе, як не бажання зробити своє тіло здоровішим і красивішим? Тому любимо себе ще більше і гайда працювати над собою.

Закон самодисципліни №2. Слідкуйте за тим, що вам кортить з’їсти. На початку свого переформатування харчування я виключила із раціону кетчуп, майонез, хлібобулочні вироби, звичайні макарони, смажену картоплю, алкоголь, різний фаст-фуд, ковбаси з копченостями, солону чи копчену рибу. Також відмовилася від соків та газованих солодких напоїв – це зайвий цукор для організму. Зменшила свої звичні порції. Обов’язково дотримувалась режиму: сніданок, перекус, ситний обід, перекус, легка вечеря.

Простою та ефективною фішкою для цього кроку є ведення щоденника здоров’я. Ручка й блокнот – у поміч, або ж відповідний додаток у смартфоні. Щоденник здоров\’я дає змогу контролювати своє харчування (прийоми їжі, кількість води), фізичну активність та її результати, і виховує психологічно – з’являється звичка думати, перед тим, як щось з’їсти, адже ж тоді – це треба записати…

Закон самодисципліни №3. Хочете-не хочете, встигаєте-не встигаєте: потрібно тренуватися. Хача б 15 хвилин на день, хоча б прогулянка пішки або ж замість ліфта ви оберете сходи.

Якось три троки тому, під час чергового мого намагання стати здоровою, красивою і, від правди не втечеш, худенькою, мене вразила моя фітнес-тренер. «Я не думаю йти мені на тренування чи ні, я просто йду. Я не питаю себе болить у мене щось чи я втомилася, я просто йду на тренування. Це як невід’ємний елемент мого щоденного розкладу», сказала вона. Відтоді і донині ці слова стали для мене показником дисципліни і розуміння здорового способу життя. До крайнощів – пропустити тренування для мене із розряду смертного гріха. І раптом це трапляється, я по повній відпрацьовую це вдома, або ж на наступному занятті.

Немає часу на тренування? Не біда: 15 присідань, 15 відтискань від підлоги, 15 разів вправи на прес. Згадую чудову статтю, яку від часу до часу перечитую і раджу усім «Чому дисципліна важливіша, ніж мотивація?». Вона і про спорт, і про особливості роботи нашого мозку – дуже корисне чтиво. А ще у ній гарно написано про тренування: «Щоб почати тренуватися, не обов’язково мати атлетичну форму. Навпаки – ми тренуємося, щоб цієї форми досягти». Варто лише пам’ятати, що ця форма у кожного своя і не ганятися за примарними стандартами.
Будьте здоровими, будьте модними!

Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x