Поради метеозалежним

Поради метеозалежним

Період, коли змагаються зима з весною, для багатьох радісний очікуванням весни, яка от-от переможе. Однак у період, коли перші сонячні дні з плюсовою температурою раз по раз чергуються з заморозками та опадами, особливо страждають метеозалежні люди: у таких на погоду то голова болить, то суглоби «крутить». Що ж робити, щоб стійко витримати примхи природи? Із неприємними симптомами слід боротися залежно від свого метеотипу. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Астматичний метеотип
Симптоми: проблеми з диханням (нестача повітря).
Рекомендації: пити на ніч відвар із ріпи.
Спосіб приготування: один коренеплід залити склянкою окропу і варити на водяній бані протягом 15 хвилин. При спазмі бронхів допомагають інгаляції зі смерековою олією (3 краплі на 1 сеанс). Після проведення процедури лікарі радять помовчати близько години.

Вегетативно-судинний метеотип
Симптоми: слабкість, низький тиск, темні кола під очима.
Рекомендації: ванни з додаванням дубової кори, відвар із насіння кропу, подрібненого кореня валеріани і меду.
Спосіб приготування: 2 ст. ложки кореня валеріани і насіння кропу залити 1 л окропу і залишити на добу. Наступного дня розчинити в напої склянку меду і вживати цю суміш тричі на день по 1 ст. ложці за півгодини до прийому їжі.

Диспепсичний метеотип
Симптоми: проблеми зі шлунково-кишковим трактом (відрижка, печія, закрепи).
Рекомендації: частіше вживати кисломолочні продукти, тимчасово відмовитися від борошняних виробів (у тому числі хліба), капусти і м\’яса.

Кардіореспіраторний метеотип
Симптоми: прискорене серцебиття, ниючий біль в грудній клітці.
Рекомендації: відмовитися від кави і чаю, замінивши їх відварами м\’яти або меленим коренем лопуха. Альтернативою цукру послужить натуральний мед.

Шкірно-алергічний метеотип
Симптоми: висипання на шкірі, свербіж.
Рекомендації: відмовитися від цитрусових і солодкого, пити відвар із календули, приймати ванну з додаванням трав\’яного збору.
Спосіб приготування питного розчину: 1 ст. ложку календули залити склянкою окропу і настоювати 2 години. Цей напій вживати по 1 ст. ложці тричі на день.
Спосіб приготування відвару для ванни: 1 ст. ложку череди, звіробою, чистотілу, шавлії, квітів ромашки і кореня валеріани залити 1 л окропу, відварити на водяній бані протягом 10 хвилин, дати настоятися півгодини, а потім процідити. Приймати цілющі ванни потрібно кожні 2-3 дні не менше 10 хвилин.

Ревматоїдний метеотип
Симптоми: біль у суглобах, м\’язах і попереку.
Рекомендації: баня, ванна з солями, вживання капустяного розсолу.

Церебральний метеотип
Симптоми: головний біль, порушення сну, дратівливість.
Рекомендації: відвар із квіток бузини.
Спосіб приготування: 1 ст. ложка сухих квіток заварити 1 склянкою окропу, залишити на 20 хвилин, процідити і пити розчин по 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x