Підвищення кваліфікації пройдуть півтисячі викладачів англійської в області

Підвищення кваліфікації пройдуть півтисячі викладачів англійської в області

Мовні табори, курси підвищення кваліфікації, концерти та конкурси. Педагоги Черкащини розповіли, як працюють над впровадженням року англійської мови в навчальних закладах. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Нагадаємо, Президент підписав Указ про оголошення 2016-го року роком англійської мови в Україні.

Так, усі навчальні заклади області долучилися до «English Fest» – концертного фестивалю, у рамках якого 150 учнів представили англомовні художні номери.

Влітку в області діяли 124 мовні табори. Очікується, що у 2016 році їх буде близько 250. Як зазначила Ольга Жирна, вчитель Вергунівської школи Черкаської районної ради, «у рамках таких заходів діти здолали «мовний бар’єр»: почали спілкуватися англійською, побачили, як існує мова у розмовному середовищі, а не тільки у книжках».

Розпочала роботу програма «Вчителі англійської мови – агенти змін». Відповідно до неї, 20 найкращих викладачів англійської мови проходять курс із підвищення кваліфікації. Учасників відібрала Британська Рада в Україні.

Педагоги, які беруть участь у проекті, схвально відгукуються про тренінги, які вони почали проходити. «Зараз ми проходимо активну підготовку. Курс дає змогу дізнатися всі новинки методики викладання» – зазначила Світлана Лиса, учасник проекту, заслужений вчитель України.

– У травні учасники проекту будуть проатестовані Британською Радою, і згодом вони почнуть працювати за «каскадним принципом»: будуть працювати у районах із іншими вчителями. Таким чином ми плануємо до кінця року підготувати 500 вчителів англійської, – зазначила Наталія Чепурна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x