Пройшов мовний конкурс ім. П. Яцика

Пройшов мовний конкурс ім. П. Яцика

25 січня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради відбувся підсумковий (загальнонаціональний) етап ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У фінальному етапі конкурсу взяло участь 47 знавців рідного слова: учні шкіл молодшого та старшого шкільного віку, студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Традиційно перед початком виконання завдань 4-го етапу конкурсу, було нагороджено переможців 3-го етапу.
Учасники отримали дипломи і подарунки, а їхні наставники нагороджені подяками від Ліги українських меценатів та подарунками від Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Яскравий концерт на честь учасників та переможців підготували учнівські колективи Смілянського району.

Після урочистої частини заходу відбулось написання конкурсних завдань.

Довідково: Міжнаро́дний ко́нкурс знавці́в украї́нської мо́ви і́мені Петра́ Я́цика має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн. людей з-понад 20 країн світу.

Учасники конкурсу мають майстерно писати твори, добре знати орфографію та пунктуацію української мови, а ще вміти креативно висловлювати свою думку. Етапи складаються із завдань письмової частини та усної розповіді на задану тему. В різних вікових категоріях дається різний час для виконання того чи іншого завдання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x