Парламент голосуватиме за позачергові вибори

Парламент  голосуватиме за позачергові вибори

Сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови Верховної Ради України «Про проведення позачергових виборів до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування». З проектом закону «Нова Доба» ознайомилася на сайті Верховної Ради.

В пояснювальній записці до документа, підготовленого регіоналом Миколою Рудьковським, наголошується, що врегулювати ситуацію в країні можливо лише шляхом проведення конституційної реформи. Вона має полягати в переході до парламентсько-президентської республіки, яка передбачає розширення повноважень Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування щодо формування центральних та місцевих виконавчих органів.

Враховуючи, що згідно статті 5 Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, то право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно йому. Тобто Президент України після набуття чинності змін до Конституції України щодо переходу до парламентсько-президентської форми правління та запровадження адміністративної реформи має призначити позачергові вибори до Верховної Ради України на один день із позачерговими виборами до органів місцевого самоврядування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x