Аватарки на передовій – необхідність сьогодення

Військовий алкоголізм – тема непопулярна. Коли на території зони АТО бачиш людину в однострої на підпитку, стає прикро і соромно за нашу армію. Але це проблема не тільки армії, це проблема нашого суспільства. Ось думка військового про цю проблему, такий собі погляд зсередини.

Дмитро демобілізувався близько півроку тому. Сьогодні намагається адаптуватися до мирного життя. Щодо військового алкоголізму погоджується – дійсно, проблема існує. Розповідає, що військових на підпитку в зоні АТО називають «аватарами». Чому? Тому що сині, як місцеві жителі Пандори з фільму «Аватар». Отже, місця, де перевиховують алкоголіків, такі собі витверезники в умовах бойових дій, відповідно називаються «аватарками». Аватаркою може бути звичайна окрема кімната будь-якого приміщення. У польових умовах витверезником слугує спеціально вирита яма з накриттям, щоб горе-бійця не зачепило в разі обстрілу.

«Аватарки влітку справа нормальна, – розповідає Дмитро, – а в холодну пору року можна застудитися. Навіть запалення легенів підхопити». У той же час він впевнений, що без такої виховної процедури на передовій ніяк. Адже людину в нетверезому вигляді треба ізолювати, аби не заважав працювати і зброї не чіпав. Дуже важливою складовою попередження алкоголізму серед військових на думку Дмитра, є й система штрафування і позбавлення премій. «Хоча з іншого боку, – розмірковує боєць, – чому родина має страждати через безвідповідального батька-алкоголіка? Насамперед треба, аби командири достойний приклад підлеглим давали. А то у нас був лейтенант один, так інших за п’янку карав, але сам собі іноді розслабитися дозволяв. Таких на війні не поважають».

Про себе Дмитро розповідає, що раніше чарку перехилити міг, але після АТО – зась. «Я зрозумів, що зараз коли вип’ю, втрачаю відчуття страху, – пояснює хлопець. – Тобто взагалі нічого не боюся. А це страшно. Можна таких дурниць накоїти, мало не покажеться, – а потім трішки замислившись додає. – Ну і дружину засмучувати не хочу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x