У парку «Софіївка» будуть встановлені відеокамери

У парку «Софіївка» будуть встановлені відеокамери

З метою збереження туристичної перлини Умані та об’єднання зусиль із охорони культурної спадщини міський голова Олександр Цебрій звернувся до підприємців міста для допомоги встановлення камер відеоспостереження в Національному дендрологічному парку НАН України «Софіївка». Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській міській раді.

У ніч з 25 на 26 лютого 2016 року в м. Умань трапилась надзвичайна подія: невстановлені особи вчинили акт вандалізму, пошкодивши пам’ятники та об’єкти благоустрою в Національному дендрологічному парку НАН України «Софіївка». Недавно створена галузева ради підприємців, яка об’єднала небайдужих бізнесменів, активно долучиться до ініціативи очільника міста – встановлення відеокамер у парку та підключення до міської системи.

На цей час в Умані на виконання передвиборчої програми міського голови Олександра Цебрія реалізовується програма «Безпечне місто», в межах якої вже встановлено близько сотні відеокамер. Проте парк має статус національного і фінансується з державного бюджету (причому бюджетне фінансування парку становить близько 30%, всі інші кошти парк отримує від ведення власної господарської діяльності), тому місто не може там встановлювати камери за рахунок місцевого бюджету.
«Я думаю, що наші бізнесмени не менш, ніж я, обурені зухвалим актом вандалізму і не залишаться осторонь цього ганебного для уманчан інциденту», – зазначив Олександр Володимирович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x