На базі УДПУ відбулось засідання студентських рад Черкащини

На базі УДПУ відбулось засідання студентських рад Черкащини

У Польському культурно-освітньому центрі УДПУ імені Павла Тичини відбулося засідання активу студентських рад уманських і черкаських вишів. Ініціатором зустрічі виступив Черкаський державний технологічний університет. Серед запрошених були представники Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка, Уманського медичного коледжу, Уманського обласного музичного училища ім. П.Д. Демуцького, Уманського національного університету садівництва (УНУС), Агротехнічного коледжу, ну і, звісно, ініціаторів зустрічі – Черкаського державного технологічного університету. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

Активна молодь у теплій, неформальній атмосфері обговорювала питання, котрі найбільше турбують студентство. Сьогодні студентське самоврядування. з формального атрибуту демократії перетворилося на важливий інструмент самоорганізації студентства, його діяльність є соціальною необхідністю. Студради беруть на себе функції організаторів студентського життя. Фактично невичерпні можливості має громадське самоврядування студентів для організації ефективної виховної роботи в навчальних закладах.
Під час виїзного засідання студентських рад відбувся обмін досвідом. Юнаки та дівчата обговорювали права і можливості студентської ради — фінансування, наявність власного приміщення та оргтехніки, можливість отримати субсидії на проживання в гуртожитку. Це далеко не всі питання, що турбують студентів коледжів та університетів.
Прогресивна молодь не стоїть осторонь державних і молодіжних справ. Студенти організовують активний відпочинок: цікаві наукові і розважальні проекти, спортивні змагання, квести, вечірки, — саме те, що студентам найбільше до душі.

Заступник голови студентської ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Юлія Похолюк та член студради Діана Подреза розповіли чим живе студентство вишу, які цікаві заходи і проекти запровадженні в університеті. Тематичний кінозал, неформальні зустрічі з керівництвом ВНЗ, видання брошури «Мистецький фронт» і газети «СтудLife», діяльність національно-патріотичного табору «Дія» та волонтерського сектору, благодійні ярмарки книг, зустрічі з відомими та цікавими людьми різних професій, творчими колективами, яскравими особистостями – далеко не весь перелік заходів, організованих студрадою УДПУ.

Чимало доброчинних та соціальних проектів ініціює та проводить студентство педагогічного вишу. Це благодійні акції на підтримку воїнів АТО та родин загиблих, для дітей дитячого притулку. Великий резонанс в Черкаській області викликали соціальні хореографічні проекти УДПУ на протидію поширенню наркоманії «Право на життя» та безліч інших заходів національно-патріотичного спрямування. Ці творчі знахідки викликали жвавий інтерес студентів інших вузів, котрі підкреслили креативність та мобільність студентської ради УДПУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x