Фізмат Черкаського національного підвів підсумки 95-річної роботи

Фізмат Черкаського національного підвів підсумки 95-річної роботи

Темі історії та сьогодення фізмату Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького присвятили секційне засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції «Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького – 95». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Історія фізико-математичного напряму розпочалася разом із історією вищого навчального закладу. Адже фізико-математичне відділення з’явилося в ньому з перших днів існування.

Нині Навчально-науковий інститут фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем є передовим, орієнтованим на потреби сучасного світу підрозділом університету. Його викладачами підготовлено тисячі висококваліфікованих спеціалістів. Випускники гідно проявляють себе у різних сферах професійної діяльності. А інститут продовжує поступальний розвиток, поповнюється молодими талановитими вченими, здібною студентською молоддю. Не забувають при цьому тих, хто своїми досягненнями заклав підвалини цього розвитку і сприяє йому донині.

Саме про це говорив директор ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем Юрій Ляшенко, відкриваючи засідання секції.
Почесний декан фізмату, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Заслужений працівник освіти України Олег Богатирьов поділився спогадами про факультет, який він очолював понад двадцять років і якому віддав 60 років життя.

– У 1954 році навчання на нашому факультеті було платним, для вступу треба було скласти 8 іспитів, а конкурс сягав 6 осіб на місце! – пригадав він.

Науковці старшого покоління розповіли про своїх учителів, про повоєнні роки, коли навчання поєднували з відбудовою приміщень, створенням лабораторій та налагодженням побуту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x