В Умані створять центр допомоги бездомним собакам

В Умані створять центр допомоги бездомним собакам

Стерилізація тварин – найбільш гуманний спосіб регулювання чисельності безпритульних собак, переконані в Умані. Про це «Новій Добі» повідомили в Уманському міськвиконкомі.

З цією метою в Умані планується створити стерилізаційно-реабілітаційний центр для бездомних собак. Будівлю для центру вже знайшли.
Днями міський голова Олександр Цебрій разом із головою благодійної організації «Серце друга» Яніною Тиховською оглянули приміщення майбутнього центру.

– Створення стерилізаційно-реабілітаційно центру – це лише перший крок у вирішенні проблеми скорочення кількості безпритульних собак, які вільно пересуваються містом і створюють дискомфорт, а подекуди небезпеку для мешканців. Проте, щоб повністю подолати цю проблему, потрібен комплексний підхід, – зазначає Олександр Цебрій.

Доволі часто собаки не з власної волі опиняються на вулиці. Від них просто відмовляються господарі, «викидаючи» з дому.

У тому, що стерилізація – найбільш прийнятний спосіб регулювання популяції собак у місті, погоджується Яніна Тиховська. Голова благодійної організації наголошує на обов’язковій стерилізації домашніх тварин, які мають вільний доступ до вулиці. Адже це також призводить до зростання народжуваності тварин-безхатченків.

– Бездомних собак у місті одразу не поменшає. Результати стерилізації будуть помітні лише через кілька років. Проте вже зараз у людей треба виховувати відповідальне ставлення до чотирилапих друзів, – переконана волонтерка.

Уже є перші результати успішної співпраці активістів і влади. Днями було простерилізовано першу собаку, на вусі якої тепер є спеціальна бірка. Яніна Тиховська звернулась до мешканців Умані не зривати ці бірки, тому що саме їх наявність на вусі собаки вказує, що тварина пройшла стерилізацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x