Кам’янчани відзначили день народження Шевченка

Кам’янчани відзначили день народження Шевченка

9 березня 2016 року, кам’янчани відзначили 202 річницю з дня народження великого сина свого народу, поета – гуманіста, ім’я якого увійшло до скарбниці світової літератури, славетного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Вклонитись та покласти квіти до пам\’ятника українському пророкові, прийшли перший заступник голови районної державної адміністрації Богдан Солошенко, голова районної ради Сергій Сундуков, міський голова Володимир Тірон, представники політичних партій та громадських об’єднань, вчителі та учні шкіл, небайдужі городяни.

У своїй промові Богдан Миколайович сказав:
– На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря, світоча українського народу Тараса Шевченка. 9 березня минає 202-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 153-і роковини смерті. Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемної синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

Говорили й про те, що Тарас Григорович закликав людей звільнитися від ярма та порвати кайдани, і хто ж знав, що трохи менше ніж через 202 роки його заклик буде настільки актуальним.

Після того, як пролунали рядки з відомих усім творів Тараса Шевченка, присутні урочисто поклали квіти та вінки до пам’ятника борця за незалежність.

На завершення урочистостей ведучі побажали городянам надалі поважати Шевченкове слово та висловили свої сподівання на те, що завдяки своїм синам і донькам Україна таки стане вільною, по-справжньому незалежною та могутньою державою.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x