Христинівчани відзначили річницю визволення району

Христинівчани відзначили річницю визволення району

9 березня христинівчани відзначили 72-у річницю визволення Христинівського району від нацистських загарбників. У цей знаменний день ми згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю, вшановуємо світлу пам’ять про полеглих, низько вклоняємося перед усіма, хто на собі відчув пекло військових дій. Для кожного жителя району цей день по справжньому особливий — 72 рік тому наш край був звільнений від нацистських загарбників. Цього дня колоною на чолі з Державним Прапором України христинівчани рушили до Братської могили, де розпочався мітинг-реквієм. Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Очолили колону голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Анатолій Бордун, міський голова Микола Наконечний. Поклавши вінки та квіти, хвилиною мовчання усі присутні вшанували тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто не повернувся до своїх родин. Звертаючись до присутніх, Олександр Ковбасюк зазначив, що щороку цього дня, відзначаючи знаменну річницю визволення, христинівчани шанобливо схиляють голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, віддають данину поваги колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям і визволителям рідної землі – усім, хто на фронті і в тилу наближав довгоочікувану Перемогу. «Ми в неоплатному боргу перед мільйонами тих українців, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим. Усі жахи тих часів нам переповідали у тисячах книжок, проте молодші покоління до кінця не розуміли, що таке війна, розруха та якою ціною далося нашим прадідам мирне життя. І лише за останній рік, коли за незалежність та самостійність України знову гинуть люди, ми зрозуміли яка справжня ціна перемоги», – наголосив очільник району звертаючись до присутніх.
З вітальним словом до присутніх звернувся ветеран війни і праці Григорій Якович Підопригора: «Сімдесят два роки відділяє нас від того дня, коли Христинівщину було звільнено від фашистських загарбників. Але пам’ять про мужній подвиг тих, хто захищав рідну домівку лунає у наших думках та серцях. Любов до рідного краю, яка жила в серцях визволителів та спонукала їх на подвиги, – це гідний приклад для наслідування майбутніми поколіннями».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x