Черкаські хортингісти привезли 54 нагороди зі всеукраїнських змагань

Черкаські хортингісти привезли 54 нагороди зі всеукраїнських змагань

Юні черкаські спортсмени повернулися з 54 призовими нагородами з Всеукраїнських змагань з хортингу. Про це інформує Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

2016-ий рік розпочався для місцевого хортинг-клубу «Прайд» низкою відповідальних першостей. Наприкінці лютого на Рівненщині відбулися Всеукраїнські змагання з хортингу серед дітей, кадетів та юніорів, звідки юні черкаські спортсмени повернулися з 54 призовими нагородами. Честь Черкас на змаганнях відстоювала збірна команда у складі вихованців ЧХК «Прайд» на чолі з тренером, в.о. Президента Черкаської обласної федерації хортингу С.В. П\’ятіковим та спортсменів КСіФ «Стимул» (тренер — В.О. Синьогуб).

На двох майданчиках хортингісти з Рівного, Житомира, Чернігова, Львова, Черкас та інших регіонів демонстрували свої вміння, силу та спритність у розділах «Форма», «Показовий виступ» та «Двобій». І якщо у «Показовому виступі» першість вже традиційно належала львів\’янам, то у «Формах» та «Двобої» беззаперечними лідерами й володарями загальнокомандної першості стали черкасці, про що свідчить рекордна кількість здобутих нагород: 27 золотих медалей, 11 срібних та 10 бронзових. 43 з них розподілили між собою 29 спортсменів ЧХК «Прайд».

Із «золотом» поверталися до рідного міста Цимбали Богдана та Руслан, Вареник Володимир, Хренова Амелія, Андрійчук Вероніка, Семиз Володимир, Косий Олег, Головенко Максим, Шевченко Андрій, Москаленко Юлія, Андрусенко Матвій, Яцик Анна, Бондар Ілля, Савчук Андрій, а також вихованці «Стимулу» Ткаченко Владислав та Лут Марія. У своїх категоріях більшість із них вибороли ще й «срібло» або «бронзу» з «Двобоїв» чи «Форм», а Шкаланді Поліанна, Бугайов Владислав, Вознюк Настя, Марченко Лев та Дячук Руслана стали подвійними володарями золотих медалей. Бугайов Владислав та Шкаланді Поліанна вкотре довели своє лідерство у відповідних вікових та вагових категоріях.

Срібну нагороду у запеклій боротьбі здобув Денисенко Денис, поступившись першим місцем важчому більне ніж на 10 кг спортсмену. «Срібними» призерами у розділі «Двобій» стали «прайдівці» Цимбал Руслан та Максим Іванов. Обидва виграли відбіркові поєдинки, а у фіналі поступилися «золотом» своїм одноклубникам – Володимиру Семизу та Володимиру Варенику. Важко вважати програним і бій Богдани Цимбал. Кількараундовий поєдинок закінчився внічию і Богдані дісталося друге місце лише через незначну різницю у вазі: суперниця виявилася легшою на кілька кілограмів.

Справжнім «відкриттям» змагань стали Косий Олег та Хренова Амелія, котрі пройшли величезні сітки турніру без жодної осічки і вийшли переможцями. А найбільше порадували свого тренера Сергія П\’ятікова мабуть найменші вихованці «Прайду», котрі займаються хортингом лише п\’ятий місяць, але вже показали себе справжніми бійцями. Чого лише вартий 5-річний Лев Марченко, який на своїх перших змаганнях здобув дві золоті медалі та неофіційний титул «найлегшого і наймолодшого хортингіста світу»…

Як бачимо, спортсмени козацького краю вкотре довели, що «козацькому роду — нема переводу», і нашому місту дійсно є чим пишатися…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x