З міського бюджету частково виділять кошти на погашення боргу «Водоканалу»

З міського бюджету частково виділять кошти на погашення боргу «Водоканалу»

Виплату заборгованості комунального підприємства «Черкасиводоканал» перед публічним акціонерним товариством «АЗОТ» частково візьме на себе міський бюджет.

Фінансова підтримка стала можливою завдяки ухваленим змінам до Програми реформування, розвитку й утримання житлово-комунального господарства м. Черкаси. «За» таке рішення на сесії 15 березня висловилося 33 міські обранці. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Водночас, аби врегулювати ту складну ситуацію, яка нині склалася навколо цього комунального підприємства, у міському бюджеті депутати передбачили 5,4 мільйона гривень для «Водоканалу» на виконання рішень судів на користь ПАТ «Азот».

Як повідомив заступник директора департаменту фінансової політики Роман Жовнір, після того, як головним розпорядником коштів буде підготовлена відповідна заявка, уже найближчим часом буде профінансована.

Крім того, черкаські обранці звернулися до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо компенсації різниці в тарифах та надання міському бюджету субвенції на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Наразі, як ідеться у зверненні, борг держави перед КП «Черкасиводоканал» складає понад 63 млн гривень.

«Просимо в 2016 році погасити заборгованість державного бюджету перед бюджетом міста Черкаси, та забезпечити субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування», – ідеться у тексті звернення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x