Декомунізація по-черкаськи

Декомунізація по-черкаськи

Трохи інфографіки для тих, у кого важко з прочитанням Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». І на згадку декому з активних «декомунізаторів» – якщо з приходом весни у вас не вистачає чим корисним зайнятися – можу окреслити фронт робіт.
Наприклад, долучитися до реабілітації героїв Холодного Яру, зняття судимостей з УНСОвців за 9 березня 2001 року, зняття вироку і надання можливості в\’їзду в Україну одному з розвінчателів міфу про «Вєлікую Атєчствєнную» і нашому земляку – Віктору Різуну (Суворову). Коротше кажучи, народ, ворушіть трошки мізками і направляйте фантазію в креативне русло.

Декомунізація по-черкаськи
Декомунізація по-черкаськи

Щодо Черкас і демонтажу на розі вул. Смілянської та 30-річчя Перемоги радянських зірок із зображенням Кремля, то варто трошки вчитатися в норми вищезгаданого закону, прочитати прийнятий в пакеті з ним – «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», а тоді пороти гарячку.
Монумент на розі вулиць Смілянської та 30 років Перемоги попри свою можливу незугарність має певне сенсове навантаження. Воно пов’язане зі звільненням Черкас.

На жаль, підрозділи УПА не брали участі в цих боях. Саме тому на стелі й зображено Орден Перемоги – найвищу військову нагороду в Другій світовій війні саме радянської армії, а не Золотий Хрест Бойової Заслуги Української повстанської армії. Якщо міська рада вже надумала демонтувати саме Орден, то доречно було би поставити на стелу 4 інші відзнаки, аби рівнозначно представити історію Другої світової війни. Ну й нарешті ліпити туди герб міста, особливо його нинішній інвалідський варіант – теж однозначна дурниця. Виглядає, на кшталт того, якби депутатський корпус, наприклад, спробував оформити собі статус ветеранів Другої світової війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x