Пам’ятник письменнику заховали від вандалів

Пам’ятник письменнику заховали від вандалів

Нещодавно спорожнів постамент, на якому було встановлене погруддя письменнику Івану Ле у Городищі. Але це не справа рук вандалів і не наслідки декомунізації. Після того як мисливці за кольоровими металами намагалися поцупити пам’ятник, працівники музею вирішили заховати його у безпечне місце. Адже кілька місяців тому безслідно зник пам’ятник Левку Симиренку біля парадного входу аграрного коледжу. Працівники музею Івана Ле сподіваються, що влітку їхній пам’ятник знову займе своє місце. Треба тільки придумати, як надійно закріпити його на п’єдесталі.

Пам’ятник письменнику заховали від вандалів

Місце пам’ятника – біля літературно-меморіального музею Івана Ле. Цей будинок неподалік залізничного вокзалу письменник звів у 1950 році, як дачу. Казав, що це його дім творчості. В одному з листів писав: «Збираюсь їхати до Городища. Скучаю за ним! Щось затишне є для мене в тому Городищі! Спочиваю і працюю. Бо як же хочеться працювати, а тому й спочити душею». Після смерті письменника, його родина віддала будинок під музей. За кошти сім’ї встановили бронзовий пам’ятник.
Письменник Іван Ле (1895–1978) був типовим представником стилю соцреалізму. У його творчому доробку понад 50 книг. За трилогію «Богдан Хмельницький» отримав Державну Шевченківську премію 1967 року.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x