До кінця тижня в області буде прохолодно й з опадами

До кінця тижня в області буде прохолодно й з опадами

Як і характерно для ранніх весен, березень та початок квітня без морозів не бувають. Так і в цьому році, після тривалого періоду надзвичайно теплої погоди, на вихідних, як і попереджав Черкаський гідрометцентр, характер погоди змінився. Середня добова температура знизилася від 6º̓ тепла до 1-2º морозу та відповідала календарю. По всій області пройшли снігопади та встановився сніговий покрив висотою 2-10 см. Морози досягали 4-6º, у східнійчастині області грунт промерзав до 5 см. Також стрімко знижувався атмосферний тиск від 760 до 745 мм рт. ст., що негативно впливало на стан здоров’я метеочутливого населення, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За спостереженнями агрометеорологів області, за такої погоди вегетація озимих припинилася зовсім. До цього вона відбувалася переважно у денні години. Стрімко охолонув грунт. Так, середня температура грунту на глибині 10 см станом на 20 березня була 0-2º, проти 7-8º на кінець першої декади березня. Польові роботи та сівба озимини призупинилися. Умови для їхнього проведення відновляться лише в кінці місяця. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
За прогнозом, незважаючи на те, що календарна та астрономічна весна вже настала, але до кінця робочого тижня спостерігатиметься прохолодна, нестійка погода. Так, завтра вдень атмосферні фронти зумовлять невеликий дощ. Температура повітря вночі близько 0º, вдень 4-9º тепла.

Із 23 березня очікується активізація південних циклонів, які проходитимуть через територію України, зокрема її центральну частину. Вони принесуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Причому найбільша кількість опадів спостерігатиметься у четвер, можливе місцями налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря до кінця робочого тижня суттєво не зміниться. На вихідних – без істотних опадів, температура повітря вночі –1..-6º, вдень 3..8º.
За попередніми розрахунками, на початку наступного тижня весна закріпить свої позиції, спостерігатиметься поступове потепління.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x