Що варто знати про надання субсидії

Відповідь на запитання черкащан надає заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Бінусова Катерина Марківна. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

1. Термін надання субсидії

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням і розраховується:

– на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня;
– на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня.

Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому відповідному періоді, без звернення громадянина.

2. Звертаємо увагу, що у Декларації не потрібно вказувати розмір доходу, а зазначається лише вид доходу та найменування організації, де отримано такий дохід, а для фізичних осіб-підприємців – група платника єдиного податку.

3. Які наслідки подання недостовірних даних особою?

Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурні підрозділи з питань соціального захисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендарі — про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг, передбачених підпунктом 5 пункту 5 цього Положення, шляхом подання відповідних документів.

4. Надання раніше призначеної субсидії припиняється:

– за поданням організацій, що надають житлово-комунальні послуги, якщо змінився власник особового рахунка або громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг;
– якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан;
– у разі переїзду сім\’ї в іншу місцевість та настання обставин, що унеможливлюють надання субсидії;
– у разі набуття права власності на житло (житлове приміщення) іншою особою;
– за заявою уповноваженого власника (співвласника) житла.

Сума субсидії, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомлення громадянином про зміни, зазначені у пункті 14 цього Положення, повертається ним за вимогою органу, що призначив субсидію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x