«Не буде результату – не буде премій» – очільник області про перехід РДА на систему «ProZorro»

«Не буде результату – не буде премій» – очільник області про перехід РДА на систему «ProZorro»

Віднині керівників районів оцінюватимуть ще за одним критерієм. А саме – наскільки активно там користуються системою електронних державних закупівель «ProZorro». Про це на координаційній нараді в ОДА сказав обласний керманич. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Закупівлі через онлайн-майданчик уже частково здійснюють практично всі бюджетні установи. Водночас половина районів досі буксує із переходом на «ProZorro». Це – Монастирищенський, Христинівський, Тальнівський, Смілянський, Звенигородський, Катеринопільський, Корсунь-Шевченківський, Городищенський, Кам’янський і Золотоніський райони, а також міста Умань і Ватутіне. Така ситуація обурила голову Черкаської ОДА.

– На нараді райони відзвітували, що вже готові переходити на систему державних закупівель, – зауважує Юрій Ткаченко. – Але мені потрібні не звіти, а результат! А він є тільки в половини з них. Тому надалі ми оцінюватимемо роботу голів РДА і за темпами переходу там на систему «ProZorro». Не буде результату – не буде премій. Також я звернувся до голови обласної ради, щоби за цим критерієм оцінювали й роботу керівників обласних комунальних підприємств. Чому ми приділяємо особливу увагу цьому питанню? Тому що йдеться про економію бюджетних коштів. На кожній закупівлі завдяки «ProZorro» вдається заощаджувати в середньому 15%. Лише два показові приклади: обласний онкодиспансер хотів придбати хлібобулочних виробів на 163 тис. грн, а зробив це за 115,5 тис. грн. При закупівлі курятини із початкових 176 тис. у результаті торгів кінцева сума склала 133,5 тис. грн.

Нагадаємо, ще в лютому очільник області розпорядився: усі розпорядники коштів мають закуповувати товари, вартість яких стартує із 20 тис. грн, через «ProZorro».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x