Геронимівські школярі зустрілися із рятувальниками та військовим

Геронимівські школярі зустрілися із рятувальниками та військовим

22 березня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області разом із бійцем антитерористичної операції Віталієм Приходько нагадали школярам загальнолюдські цінності, навели приклади мужності та самопожертви, які дозволили врятувати життя та допомогти іншим. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Окремо спілкуючись із школярами, люди в формі наголосили на необхідності знань, які є основою життєвого досвіду і безпечного майбуття.
Звісно були і особливі поради. Так, фахівці ДСНС зробили акцент на дотриманні правил безпеки в побуті, під час виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів та навчили користуватися вогнегасником. Кожен з учнів мав змогу практично ознайомитися із найбільш поширеним засобом боротьби із вогнем, дізнатися правила його застосування.

Для більшої наочності в ході уроку діти переглянули навчальний відеофільм про «Небезпечні знахідки» та отримали від рятувальників інформаційні листівки з наочними правилами безпеки.

Віталій Приходько розповів учням, що надихає бійців збройних сил України на передовій під час збройного протистояння агресору. Вглядаючись у його очі, школярі розуміли справжнє значення слів патріотизм, самовідданість, героїзм, самопожертва.

Захоплюючим стало знайомство із сучасною екіпіровкою військовослужбовця: бронежилет, шолом, солдатський рюкзак. Школярі закидали солдата питаннями, а примірявши на себе амуніцію, зрозуміли, наскільки важко та непросто пересуватися вояку у такому обладнанні.
Наприкінці уроку молодь зізналася, що по-іншому подивилися на власне життя у безпеці. «Спілкуючись із людьми, які пов’язали своє життя із захистом Батьківщини та своїх співвітчизників, – захоплююче та надихаюче ділиться своїми враженнями Сергій, учень 10 класу, – перебуваючи у спокійному розміреному житті, в якому усе видається добрим та веселим, ми не розуміємо, що навколо нас достатньо небезпек, із якими нам доведеться мати справу у майбутньому, а поки що наше спокійне життя залежить від таких справжніх чоловіків, захисників та рятувальників».

У свою чергу директор школи Ольга Буркацька зазначила: «Я дуже рада, що до нас завітали такі прекрасні чоловіки. Звісно, такі уроки корисні. Але головним їх здобутком, як на мене, є те, що просто на очах діти дорослішають. Саме під час такого спілкування вони починають розуміти свою відповідальність за майбутнє своєї Країни, рідних, близьких та, власне, за своє життя».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x