Геннадій Бобов допоміг школі на Городищині

Геннадій Бобов допоміг школі на Городищині

Школа в селі Хлистунівка Городищенського району почала діяти у грудні 1910 року. Це була двокласна п’ятирічка, побудована того ж року на кошти земського податку. Після визволення України від нацистських загарбників у 1944 році в селі запрацювала семирічка, в якій одночасно функціонувало по 7-8 початкових класів. 1947 року школа стала неповною середньою із восьмирічним терміном навчання і діяла до 1967 року. А в 1965 році за ініціативи тодішнього голови колгоспу Василя Савовича Баб’яка в селі розпочалося будівництво нового приміщення вже середньої школи, яку відкрили 1 вересня 1967 року. Тоді в закладі навчалося близько 600 дітей.
Із занепадом місцевого колгоспу припинив роботу й дитячий садок. Тому в 2007 році, аби діти дошкільного віку мали змогу отримувати відповідну освіту, було створено навчально-виховний комплекс. У старому приміщенні школи запрацювала дошкільна група для дітей віком від 3 до 6 років. Нині там діє дошкільний навчальний заклад «Промінчик», у якому виховується 64 дитини. 2011 року Хлистунівський НВК було реорганізовано в загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

Нині в закладі навчається 175 учнів – енергійних, непосидючих, проте допитливих і кмітливих. Працюють 22 педагоги, різних за фахом, стажем, але творчих і таких, які люблять дітей та свою роботу. Очолює колектив молодий креативний директор Микола Миколайович Кирпатий. У школі створено всі умови для всебічного розвитку дітей: діє філіал районної школи мистецтв, працюють гуртки районної станції туристів, Будинку дітей та юнацтва. Учні школи є неодноразовими переможцями районних та обласних спортивних змагань. Заклад завжди був і залишається культурним осередком, де вирує життя і постійно лунає дитячий сміх.

Непросте сьогодення та обмеження бюджетних асигнувань на галузь освіти не передбачають витрат на придбання обладнання й техніки, а проблем щодо забезпечення належних умов учасникам навчально-виховного процесу достатньо.
Приємним моментом залишаються людяність та розуміння підприємців, керівників виробництв, фермерів і просто небайдужих людей, які переймаються питанням виховання і всебічного розвитку підростаючого поколінням. Такою людиною є і наш народний депутат ­Геннадій Бобов. Він неодноразово позитивно реагував на прохання адміністрації закладу. І от 15 березня на наш запит стосовно потреб навчального закладу було придбано потужний холодильник із морозильною камерою. Це сучасне обладнання дозволить забезпечити належні умови зберігання продуктів харчування у харчоблоці школи. Адміністрація, батьківський, педагогічний та учнівський колективи Хлистунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів щиро вдячні Геннадію Борисовичу. Адже здоров’я дітей є важливою передумовою їхнього ефективного навчання й виховання. Нехай Ваше добро повернеться сторицею і буде гідно оцінене людьми.

Ольга Дудник, заступник директора з виховної роботи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x