До місцевих бюджетів надійшло 116 млн грн єдиного податку

До місцевих бюджетів надійшло 116 млн грн єдиного податку

За даними профільних підрозділів ГУ ДФС у Черкаській області за спрощеною системою працюють 34 635 платників Черкаської області. На першій групі перебувають 5324 підприємці, на другій – 16382. Третя група налічує 2744 юридичні особи та 8362 фізичні особи – підприємці. Четверта група – 1823 сільгоспвиробники, в яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відс. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

З початку року на сьогодні платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 115,9 млн грн єдиного податку. Це вже на 40,5 млн грн більше, ніж торік за січень-березень. Очікується, що за перший квартал 2016 року надійде 117,8 млн грн єдиного податку. Тобто додатково місцеві бюджети отримають від платників – спрощенців 42,2 млн грн. Надходження єдиного податку понад розпис рад складуть 41,7 млн грн.
Частка єдиного податку у місцевих бюджетах Черкаської області становить 17,6 відс. Загалом до місцевих бюджетів з початку року найшло 659,6 млн грн платежів.

Нагадаємо про особливості справляння єдиного податку у 2016 році. Так, у зв’язку з набранням чинності з 1 січня Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» збільшено розмір єдиного податку для першої та другої груп. Максимальний розмір становить: для платників першої групи: 137,80 грн. за місяць (10% мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року); для платників другої груп: 275,60 грн. за місяць (20% мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року). Зменшено з 20 млн грн до 5 млн грн обсяг доходу протягом календарного року для платників третьої групи. Теперішні умови застосування спрощеної системи для платників третьої групи: фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 млн. гривень. Збільшено ставки єдиного податку для третьої групи: з 2 до 3% доходу – у разі сплати податку на додану вартість; з 4 до 5% доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку. Для четвертої групи збільшено удвічі ставки податку залежно від категорії (типу) земель, а також база оподаткування єдиним податком визначається з урахуванням певних особливостей (детально про це можна прочитати: http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/231054.html).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x