Як правильно заповнити і куди подати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов\’язання фінансового характеру за 2015 рік

До початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єкти декларування повинні подавати декларації відповідно до статті 12 Закону України від 7 квітня 2011 року №3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції». Декларація про майно, доходи, витрати і зобов\’язання фінансового характеру за минулий рік подається за місцем роботи (служби) посадової особи до 1 квітня. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Вказана норма стосується зокрема державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування; органів внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, а також посадових осіб юридичних осіб публічного права, які не зазначені в пункті 1 частини першої статті 4 Закону №3206-VI. Куди звернутись для отримання довідки про нараховані доходи за 2015 рік на себе і членів сім’ї? – Суб’єкт декларування може сформувати запит та отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків виключно для отримання інформації про себе. Це можна зробити за допомогою відповідного електронного сервісу на сайті ДФС України через Електронний кабінет платника. Умова – власний електронний ключ запитувача. Також можна отримати відомості звернувшись до ЦОП державної податкової інспекції за місцем проживання, протягом 5 робочих днів з дня звернення. Для запиту на отримання таких відомостей з собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний номер і скласти відповідну заяву. Члени сім’ї декларанта за такою довідкою повинні звертатись самостійно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x