Понад 500 млн грн єдиного внеску сплатили черкащани

Понад 500 млн грн єдиного внеску сплатили черкащани

З початку року платники Черкащини перерахували до бюджету 507,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Загалом в Україні протягом січня-лютого цього року фіскальні органи забезпечили надходження 19,8 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 3,8 % перевищує заплановані показники. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року єдиний внесок справляється за ставкою 22 % до бази нарахування на фонд оплати праці. Утримання внеску із заробітної плати працівника не проводиться.

Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску на місяць становить 34 450 грн (25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб), мінімальна – 1 378 грн. У разі, якщо база нарахування внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску. При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску 22 % застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від розміру зарплати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x