Голова Монастирищенської РДА прозвітував про роботу

Голова Монастирищенської РДА прозвітував про роботу

24 березня 2016 року відбулося пленарне засідання позачергової п’ятої сесії Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук. До порядку денного засідання було включено 31 питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради. На засідання прибуло 28 депутатів із 34 обраних. Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

До порядку денного пленарного засідання були внесені актуальні питання життєдіяльності району. Перед початком роботи сесії депутати районної ради вшанували хвилиною мовчання пам’ять почесного громадянина Монастирищини Михайла Дриги, колишнього директора Монастирищенського машинобудівного заводу, який помер минулої доби.

Далі відповідно до Закону України «Про внесення зміни до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань» депутати внесли зміни та доповнення до Регламенту районної ради, який визначає цю процедуру. Одним з головних питань порядку денного п’ятої сесії був звіт голови Монастирищенської районної державної адміністрації щодо виконання програм економічного і соціального розвитку Монастирищенського району та делегованих районною радою повноважень. Після заслуховування звіту, проведеного обговорення, районні обранці затвердили його та прийняли рішення роботу Монастирищенської районної державної адміністрації визнати задовільною.

Не менш важливими були розгляд та затвердження низки районних програм: програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Монастирищенського району на 2016-2018 роки, комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців Монастирищенського району на 2016-2017 роки, районної програми «Територіальна оборона» на 2016-2017 роки, районної програми «Вчитель» на період до 2021 року, районної програми роботи з обдарованою молоддю на 2016-2020 роки, програми розвитку фізичної культури і спорту в Монастирищенському районі на 2016-2020 роки, районної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2020 роки, районної програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2018 роки.

Також на сесії заслухано звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік, з яким присутніх ознайомив в.о.начальника фінансового управління райдержадміністрації Олег Кошовий. Було відзначено, що протягом звітного року районною державною адміністрацією, її управліннями та відділами проведена відповідна робота щодо виконання бюджету, тому депутати прийняли рішення затвердити звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік.

Під час роботи пленарним засіданням внесено зміни до районного бюджету на 2016 рік, програми економічного і соціального розвитку Монастирищенського району на 2016 рік, районної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти, комплексної програми «Турбота».

У ході роботи депутати прийняли рішення про виділення землі учасникам АТО та надання їм дозволу на придбання дров, ліквідацію Теолинської ЗОШ І-ІІ ступенів Монастирищенської районної ради Черкаської області; погодили ціни на лісопродукцію, затвердили технічну документацію із землеустрою про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, а також розглянули ряд питань управління комунальним майном. На розгляд сесії було винесено питання проведення оптимізації ліжкового фонду Монастирищенської районної лікарні, проте районні обранці не підтримали даний проект рішення.

На завершення роботи сесії було розглянуто та підтримано депутатські запити депутатів районної ради Олександра Журавля (щодо реорганізації Лукашівського НВК І-ІІІ ступенів) та Сергія Орендарчука (з питання виділення коштів на ремонт покрівлі Шарнопільського сільського будинку культури).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x