Лисянські ліси примножували учні шкільного лісництва

Лисянські ліси примножували учні шкільного лісництва

21 березня в Міжнародний день лісів у Лисянському лісгоспі стартувала щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Її учасниками та дебютантами стали учні Лисянського шкільного лісництва. Нагадаємо, що відкрили його торік наприкінці вересня. До команди юних природолюбів увійшли учні Лисянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2.

Навіть прохолодна погода та дрібний дощик не завадили цікавій та корисній роботі. Під час заходу було проведено доповнення лісових культур у Лисянському лісництві на площі 0,9 га. Насадження були створені в минулому році також в рамках всеукраїнської акції. Доповнення проводили однорічними сіянцями дуба звичайного.

Це був перший досвід учнів шкільного лісництва з проведення посадки лісу.

Інструктаж юним помічникам проводив головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч.

Допомагала з організацією виробничого процесу вчитель шкільного лісництва Галина Щербина.

– Адміністрацією лісгоспу прийнято рішення про закріплення даної площі за шкільним лісництвом, – розповідає директор ДП «Лисянське лісове господарство» Володимир Штанько. – За час навчання учні проводитимуть догляди та вивчатимуть ріст та розвиток молодого насадження до переведення його у покриту лісом площу.

Це, за словами лісівника, дасть змогу молоді зрозуміти, скільки часу і зусиль потрібно, аби виростити новий ліс. Дозволить також по-іншому оцінити власну і чужу працю, вкладену у примноження зеленої скарбниці краю.

По закінченню роботи на юних лісівників чекала смачна лісова каша.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x