Майже 10, 7 млн грн використано на соціальні виплати чорнобильцям

Майже 10, 7 млн грн використано на соціальні виплати чорнобильцям

В області проживає 114 100 осіб, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них інвалідів – понад 7, ліквідаторів – майже 9,5, дітей, віднесених до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, – більше 19 тисяч. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
На соціальні виплати за Чорнобильськими програмами станом на 1 березня цього року з Державного бюджету використано майже 10,7 млн грн, – зазначила заступник директора Департаменту – начальник управління соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інвалідів Тетяна Касян.

– Кошти спрямовувались загалом на компенсаційні виплати, відпустки, стипендії тощо; забезпечення пільговими медикаментами, закупівлю санаторно-курортних путівок, послуг із забезпечення безкоштовного харчування дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, закупівлю медикаментів для важкохворих та онкохворих чорнобильців, для лікування їх в обласному онкодиспансері та радіаційному центрі.
Цього року пільги санаторно-курортного лікування поширюються на найбільш вразливу категорію осіб з постраждалих, а саме: на дорослих громадян, віднесених до категорії 1, та дітей-інвалідів, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою.

Нагадаємо, розпорядниками коштів, передбачених на закупівлю путівок, визначені місцеві органи соціального захисту населення.
Тетяна Віталіївна каже, що на 2016 рік обсяг коштів, передбачених для оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, становить 5 739,8 тис. грн. Кошти розподілено пропорційно до потреби постраждалих категорії 1 та дітей-інвалідів на санаторно-курортне лікування на регіони області. Станом на 1 березня 2016 року для санаторно-курортного лікування громадян, категорії 1 закуплено 57 путівок, для дітей інвалідів ЧАЕС 1.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x