Акторів надихає очікування нових вистав

Акторів надихає очікування нових вистав

Матерям героїв, які полягли на Майдані, присвятила виставу «День Янголів». Автор і режисер – художній керівник Корсунь-Шевченківського районного будинку культури Тамара Давиденко. Прем’єра вистави відбулась нещодавно й була дуже тепло сприйнята глядачами. Люди знали, що матері полеглих корсунців Михайла Якубенка та Романа Сокуренка також сидять у залі. Після вистави вони першими подякували за талановиту роботу автору й самодіяльним акторам. В образах Матері, Сина, його нареченої і товариша, сусідки та інших героїв глядачі впізнавали наших сучасників – громадян-патріотів і пристосуванців-обивателів. П’єса допомагала багатьом розібратися у власних оцінках суспільних подій і сумнівах. «Не зрадьте того, хто загинув», – закликали зі сцени Янголи Небесної Сотні.

Вистава «День Янголів» – друга робота Тамари Давиденко на тему Революції Гідності. Попереду була вистава – відеоінсталяція «Голоси Майдану», яку також високо оцінила громадськість міста. У репертуарі аматорського театрального колективу районного Будинку культури є також театралізовані дійства «Пам’ять поколінь», присвячена героям Другої світової війни та учасникам АТО, а також навіяна героїчним минулим корсунського краю «Покрова козацького роду». Є й твори іншого плану, наприклад, вистава «На сіножаті» талановитої представниці української драматургії Любові Яновської. Як кажуть, на всі смаки.

– Потреба створити театральний колектив виникла років три тому, – розповідає його керівник Тамара Давиденко. – Ми відчували, що для яскравого вираження зі сцени проблем сучасності вже не вистачало традиційних художніх засобів. Мою ідею підтримали колеги – працівники Будинку культури Сергій Лисенко, Олена Насіда, а також приватний підприємець Тетяна Колісник, які створили канву театрального колективу. Талановитих самодіяльних акторів знайшли серед студентів педколеджу. Назву передусім найактивніших – Руслана Богданова, Максима Козаченка, Ярослава Піскового, Анну Ткаченко. Судячи з реакції публіки та відгуків на наші вистави, театральний колектив знайшов свою нішу і став важливим інструментом впливу на свідомість та психологію людей. Наших вистав уже чекають, а це окриляє і надихає.
Слід додати, що на обласному огляді-конкурсу театральних колективів, що відбувся 13 березня ц.р., вистава «День Янголів» посіла друге місце серед театрів малих форм Черкащини.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x