14 золотих нагород здобула команда черкаського хортинг-клубу

14 золотих нагород здобула команда черкаського хортинг-клубу

25 березня у спортивному календарі можна сміливо вважати днем народження чи не наймолодшого з існуючих видів спорту – хортингу. Саме цього дня сім років тому Міністерство юстиції України зареєструвало Всеукраїнську громадську організацію «Українська федерація хортингу». За цей відносно невеликий проміжок часу хортингу вдалося не лише перетворитися з нікому невідомого виду спорту в національний, щороку збільшуючи число своїх послідовників, а й вибудувати своєрідну виховну систему з акцентом на патріотичній складовій. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській міській раді.

Розвитком хортингу в нашій області займається Черкаська обласна федерація хортингу на чолі з Сергієм П’ятіковим, «дітищем» якого є Черкаський хортинг-клуб «Прайд». За чотири роки свого існування команда здобула право вважатися однією з найсильніших дитячих хортинг-команд України, спортсмени якої виборюють оберемки нагород на змаганнях як регіонального, так і національного рівнів.

Однак днями «Прайду» випала нагода випробувати свої сили у дещо незвичних для себе умовах. На запрошення президента Обласної федерації карате Годзю-рю Мельника Андрія Олександровича, команда взяла участь у Відкритому чемпіонаті Черкаської області з Годзю-рю карате, що проходив 20 березня 2016 року в обласному центрі.

Незнайомі команди, інші правила проведення поєдинків, японські бойові традиції, відмінні від українських, – все це тримало «прайдівців» у напрузі та змусило відчувати певний дискомфорт під час роботи. Досить часто діти просто не розуміли, чому судді віддають перемогу бійцю у білому кімоно, коли явна перевага під час поєдинку була у спортсмена в синій хортовці…

Та навіть такі моменти не завадили «Прайду» здобути на Чемпіонаті низку перемог: 14 золотих, 8 срібних та 8 бронзових медалей та 6-те загальнокомандне місце серед 18 клубів-учасників. (Враховуючи той факт, що з чотирьох розділів змагань команда виступала лише в розділі «Ірікумі-Дзю» й частково «Ірікумі-Го», результат – більш ніж достойний.) «Золото» в обох розділах змагань здобули такі спортсмени як Денисенко Денис, Андрійчук Вероніка, Цимбал Богдана, Ольшевський Максим та найменший «прайдівець» Марченко Лев. Цимбал Руслан та Шевченко Андрій поповнили свої колекції нагород золотою та срібною, Вареник Володя та Бондар Ілля – золотою та бронзовою медалями,а Семиз Володимир в обох розділах отримав бронзу. Ще 12 спортсменів «Прайду», що представляли свою команду лише в розділі «Ірікумі-Дзю», також стали володарями золотих, срібних та бронзових нагород у своїх вікових та вагових категоріях.Та показником того, що український вид спорту був достойно представлений на фоні східного бойового мистецтва, стали не тільки призові місця, а й велика кількість дітей та батьків з команд-суперників, котрі зацікавились хортингом. Мабуть, власні традиції для українців все-таки рідніші за японські, китайські чи корейські…

В цілому ж участь у змаганнях з Годзю-рю карате дозволила «Прайду» попрацювати над деякими недоліками і помилками та стала своєрідною підготовкою до Відкритого чемпіонату Черкаської області та Чемпіонату Україниз хортингу, що відбудуться в Черкасах 15-17 квітня 2016 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x