ЧНУ співпрацюватиме з Бакинським державним університетом

ЧНУ співпрацюватиме з Бакинським державним університетом

Угоду про співпрацю підписали ректор Бакинського державного університету Абель Магеррамов та ректор ЧНУ ім.Б.Хмельницького Олександр Черевко. Азербайджанські партнери ознайомили Олександра Володимировича з організацією освітнього процесу в університеті. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧНУ.

— Наукова-технічна база цього навчального закладу дозволяє здійснювати найсучасніші дослідження, — розповідає він. — Оснащення унікальне, особливо в галузі фізики та хімії. Науковці застосовують у роботі нанотехнології, виконують замовлення міждержавного характеру.
Олександр Черевко розповів азербайджанським колегам, що в Черкаському національному працюють науковці високого рівня, які входять у «Топ-100 кращих науковців України». Вони є засновниками власних наукових шкіл в галузі фізики і хімії. Сторони домовилися, що черкаські науковці відвідають Бакинський державний університет та об’єднають із зарубіжними колегами зусилля в науковій діяльності.

Можливі також спільні проекти у сфері історичних досліджень. Зокрема, черкаські історики налагоджуватимуть взаємодію з кафедрою археології, що діє в Бакинському університеті. У перспективі — проведення археологічних розкопок за участі науковців та студентів двох університетів.
— Ми обговорили з бакинськими колегами, що можемо зробити спільно. Моя мета — обмін досвідом, пошук і впровадження нового, — каже Олександр Черевко. — Розумію, що українським закладам освіти бракує фінансування, тому поставив перед науково-педагогічним колективом серйозне завдання — навчитися працювати з міжнародними фондами, грантами. Переконаний, що ми організуємо весь потенціал, який є в університеті, щоб досягати вищої якості навчання, розвивати нові спеціальності. І налагодження міжнародних зв’язків — один із шляхів до успіху.

Як учасник 4-го Глобального форуму, організованого Міжнародним центром Нізамі Гянджеві, Олександр Черевко відвідав Національний Музей Азербайджанської Літератури імені Нізамі Гянджеві та поспілкувався з його директором, Рафаэлем Баба оглу Гусейновим — азербайджанським літературознавцем, громадським і політичним діячем.
Ректор Черкаського національного переконаний, що домовленості, досягнуті в Азербайджанській Республіці, за підтримки голови Державного комітету по роботі з діаспорою Назіму Ібрагімову набудуть конкретного змісту вже найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x