З отриманих депозитних відсотків черкасці сплатили понад 7 млн грн податку

З отриманих депозитних відсотків черкасці сплатили понад 7 млн грн податку

Проценти, нараховані на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку, з 1 січня 2016 року оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% (у 2015 році – за 20%-ою ставкою).
«Черкасцями, які мають вклади у банках та фінансових установах, протягом січня – березня 2016 року з отриманих відсотків за депозитами до бюджету сплачено понад 7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це 1,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Обов’язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, якими є фінансові установи, у тому числі банки та кредитні спілки. Вони зобов’язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету.

«Окрім того, з 1 січня 2015 року податкові агенти, крім податку на доходи фізичних осіб, з усієї суми нарахованого доходу повинні відрахувати до бюджету 1,5% військового збору», – наголосив Антон Царюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x