Цього року на аукціонах у Черкаській області вартість оренди землі зросла майже вдвічі

Цього року на аукціонах у Черкаській області вартість оренди землі зросла майже вдвічі

Із початку 2016 року Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області організовано й проведено 4 аукціони з продажу права оренди землі в Чигиринському, Канівському, Золотоніському й Жашківському районах. За результатами торгів передано в користування 26 земельних ділянок загальною площею 571 га. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Стартова ціна продажу права оренди становила 508,9 тис грн. Під час проведення торгів орендна плата зросла до 971,2 тис грн, що становить у середньому 13,5% від нормативної грошової оцінки. Ці кошти відповідно до укладених угод надходитимуть до бюджетів місцевих рад.
Протягом нинішнього року Головне управління планує реалізувати на торгах права оренди 170-ти земельних ділянок загальною площею 2 736 га.

Усього через аукціони землевпорядна служба Черкащини передала в користування на умовах оренди 95 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1 361,9 га з річною орендною платою 2,075 млн грн. Додаткові надходження до місцевих бюджетів – близько 1,026 млн грн. Земельні торги проведено в Канівському, Жашківському, Городищенському, Драбівському, Лисянському, Черкаському, Чигиринському, Золотоніському районах.
Станом на 01.03.2016 року перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в Черкаській області, право оренди яких можуть реалізувати на земельних торгах, включає 589 земельних ділянок загальною площею 7 809 га. Майже для всіх визначено виконавців земельних торгів, що за власні кошти здійснюватимуть підготовку лотів до продажу права оренди з наступним відшкодуванням витрат за рахунок коштів, що сплачує покупець лоту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x