На Черкащині створюють «Рушник єдності» до річниці Незалежності

На Черкащині створюють «Рушник єдності» до річниці Незалежності

До 25-ї річниці Незалежності України створюється «Рушник єдності», що єднає всі райони та міста Черкаської області. Таку акцію ініціювала Черкаська обласна Рада профспілки працівників соціальної сфери спільно з Департаментом соціального захисту населення Черкаської ОДА. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Загальна довжина «Рушника єдності» становить 15 метрів і 50 сантиметрів у висоту. Його створення проводиться з метою активізації творчого потенціалу спілчан, популяризації традицій народного мистецтва, відтворення історії та сьогодення рідного краю, створення символу соціальної сфери.
На початку весни місто Умань передало естафету до Уманського району. З 1 до 12 березня управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району створювали свій орнамент.

Відповідальну справу було доручено вишивальниці з села Родниківка Валентині Коваль. На рахунку якої цілий ряд яскравих вишитих полотен. Тож тепер Валентина Миколаївна створила візитівку Уманського району на «Рушникові єдності».
Важливий нюанс – створення ескізу рушника. Управління та територіальний центр заздалегідь визначилися, який саме візерунок представить Уманський район.
Як зазначає Наталія Кицик:
– Орнамент, що створений на рушникові в повній мірі передає колорит Уманщини, адже він відтворює історію району, його розвиток та індивідуальність: хліб та колоски символізують сільськогосподарський край, сонце – соціальний захист, хліб і сіль – щиру українську гостинність.

13 березня Уманський район урочисто передав «Рушник єдності» управлінню праці та соціального захисту населення та територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Христинівка.
«Рушник єдності» з усіма районами та містами Черкащини буде представлено в області з нагоди визначної дати – 25-ї річниці Незалежності України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x