У Черкасах новообрані голови територіальних громад підвищили кваліфікацію

У Черкасах новообрані голови територіальних громад підвищили кваліфікацію

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів завершився семінар підвищення кваліфікації за професійною програмою посадових осіб органів місцевого самоврядування для новообраних голів територіальних громад сіл, селищ, міст. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кадрів.
Під час навчання слухачі семінару ознайомились з конституційними засадами організації влади та здійсненням державного управління в Україні, реформою місцевого самоврядування, антикорупційним законодавством, інтеграційними процесами України, організацією роботи сільських, селищних рад, проблемами управління місцевими фінансами, комунальним майном, роботою із зверненнями громадян, пріоритетними засадами кадрової політики, охорони навколишнього середовища, земельного законодавства, проектування та забудови сільських населених пунктів та ін.

З метою залучення інвестицій на розвиток територіальних громад для слухачів семінару провели практичне заняття, під час якого відбулось обговорення шляхів отримання міжнародної технічної допомоги і запропоновані проекти та програми розвитку місцевого самоврядування. Також у рамках Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні для голів територіальних громад провели тренінг з ґендерної обізнаності.

Особливу увага на семінарі приділили забезпеченню ефективної державної підтримки найбільш вразливих категорій населення шляхом посилення адресного характеру надання соціальної допомоги та пільг, а також виділенню земельних ділянок учасникам АТО.
Голови територіальних громад взяли участь у тренінгу з управління конфліктами в колективі та отримали практичні рекомендації для ефективного прийняття управлінських рішень. З метою підвищення мовної компетентності для слухачів семінару було проведене практичне заняття з ділової української мови.
Отримані під час навчання професійні знання сприятимуть ефективній діяльності новообраних голів територіальних громад зі створення стабільного та сталого майбутнього у своїх громадах та розвитку місцевого самоврядування в регіоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x