Черкаська художниця вдарила мистецтвом по хворобі

Черкаська художниця вдарила мистецтвом по хворобі

Мистецтвом по хворобі. Черкаська художниця Тетяна Черевань вирішили покласти край поліомієліту. При цьому заручилася підтримкою міжнародного проекту «Ротарі». Разом вони створили календар. Гроші від його продажу якраз і витратять на закупівлю вакцин від вірусної недуги. Марія Гаврилян розкаже більше.

У своїй творчій майстерні Тетяна Черевань вдосконалює нову техніку.

Тетяна Черевань, художниця: «Здесь в самом начале создается «подмалевок» при помощи умбры натуральной. И я работаю и пальцами, и тряпкой. Это все очень быстро».

Картини в такій техніці художниця пише останні півроку. Каже: це відображення того, що коїться у її душі та країні загалом. Полотна, виконані новим стилем, потрапили в новий календар. Як і минулоріч, його створили задля благодійності. Торік кошти збирали на ліки для онкохворих дітей. Зараз – на боротьбу із поліомієлітом.

Марина Афанасьєва, представник міжнародної програми з викорінення поліомієліту у світі: «Это та инициатива, которая поможет каждому из нас присоединиться к творению истории. Это будет вторая в истории человечества болезнь, которая исчезнет с лица земли, после оспы».
Ольга Яловенко, президент клубу «Ротарі» в Черкасах: «Мы решили, что неплохо, имея такой общественный резонанс, который имеет Татьяна. Мы решили, что хорошо воспользоваться ее известностью, чтобы донести такую мысль и идею».

На презентації нового календаря – найближчі друзі, шанувальники та ті хто, долучилися до його створення. Себе на сторінках відшукала улюблена муза художниці Ольга Степаньян. Окрім обкладинки, її зображення прикрасило ще три сторінки.

Ольга Степаньян, жителька м. Черкаси: «Я однозначно горжусь тем, что мы присоединяемся к этой благородной акции. Для меня это своего рода войти в историю».

А обличчям вересня став чоловік художниці. Каже: спеціально не позував.

Сергій Поліщук, чоловік художниці: «Это всегда происходит спонтанно. Я могу просто мимо Тани идти, а она меня фотографирует. Точно так же и в этот момент было».

Календарі Тетяни Черевань планують продавати не лише в Черкасах. А й по України та навіть за кордоном. Як тиражу не вистачить, то друкуватимуть ще.

Марія Гаврилян, кореспондент: «Один такий календар – це 20 вакцин від поліомієліту. Тобто 20 врятованих життів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x