Через морози черкаських школярів можуть відправити на канікули

Через морози черкаських школярів можуть відправити на канікули

Черкаське міське управління Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області звернулось до міської влади Черкас з пропозицією, зважаючи на низькі температури повітря, призупинити навчання школярів. Остаточне рішення щодо цього має прийняти виконавчий комітет Черкаської міської ради.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськради.

Головний державний санітарний лікар м. Черкаси, кандидат медичних наук Василь Загородній розповів, що у відповідності до «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів за Цельсієм, швидкості руху повітря 5 метрів на секунду – для учнів початкових класів та при температурі мінус 24 градусів за Цельсієм – для учнів 5-11 класів органи місцевої виконавчої влади приймають рішення про тимчасове призупинення навчання школярів.

– Враховуючи, що температура повітря м. Черкаси складає мінус 20 градусів за Цельсієм, сьогодні ми звернулись до виконуючого обов’язки міського голови Віктора Білоусова розглянути та прийняти рішення про тимчасове призупинення навчання учнів початкових класів, а при зниженні температури повітря до мінус 24 градусів за Цельсієм – навчання учнів 5-11 класів, – повідомив Василь Володимирович.

А також звернувся до черкасців: у період низьких температур повітря подбати про теплий одяг та взуття, не перебувати довгий час на холоді. А у випадках обмороження – негайно звертатись за медичною допомогою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x