Черкаські гумористи готуються до «Ліги Сміху»

Черкаські гумористи готуються до «Ліги Сміху»

Майбутніх зірок гумору керівники Черкаської ліги КВН починають «вирощувати» зі шкільних парт, поступово виховуючи гумористів не лише обласного, а й всеукраїнського рівнів. Пройшовши «школу КВН», веселі й кмітливі стають акторами, сценаристами, ведучими, продюсерами, а частина з них створює власні команди, які в свою чергу стають новими «кузнями кадрів». Про «відкриття» нового сезону дитячої, молодіжної та дорослої Черкаської ліги КВН та амбітні плани виступів у телевізійній версії «Ліги Сміху» розповідає головний редактор та ведучий Черкаської ліги КВН Андрій Купчин.

– Пане Андрію, нещодавно відбулися ігри дитячих команд КВН у Чорнобаї. Розкажіть, як це було?
– Так, Чорнобай – це в нас осередок шкільного гумору, і саме в цьому райцентрі 13 березня відбувся другий тур Шкільної ліги КВН. Участь узяли 10 команд із різних шкіл району. П’ятірка кращих розіграють між собою звання чемпіона, а решта в травні поборються за Малий кубок. Цей фестиваль порадував нас відкриттями, у деякому плані навіть самородками. Так, наприклад команда Чорнобаївської школи №1 «4 градуси» взагалі вперше виступала зі сцени й одразу ж здобула 4-е місце, поступившись лише вже знаним і в районі, і в області «Дорослим дітям» (Чорнобаївська ЗОШ №2), «Пінгвінам у шоколаді» (Чорнобаївська гімназія, віце-чемпіони минулого року) та команді «Трохи вище плінтуса» (Чорнобаївська гімназія). Темою гри стали «Казки по-новому», але варто сказати, що всі команди дуже цікаво обігрували тему, включаючи в сценки й процес їхнього навчання, і жарти про новинки техніки й гаджети, і гумористичний аналіз останніх новин у світі. За результатами гри кращі гравці команд ввійдуть до складу збірної Чорнобаївського району під назвою «Дорослі діти».
– Скажіть, будь ласка, як розвивається КВНівський рух у інших районах Черкащини?
– Нині КВНівський рух у нас активно розвивається в Золотоноші – там щомісяця проходять ігри між різними установами, причому участь беруть не лише студенти, а й педагоги і держслужбовці, а також в Умані. А в Чигирині до 1-го квітня запланували провести шкільний чемпіонат з КВН.
– Що очікує маленьких гумористів після перемоги?
– Поїздка на фестиваль «Первосміх» у місто Лубни Полтавської області. Фестиваль відбудеться 2 квітня та прийматиме 8 кращих команд з усієї України: Одеси, Тернополя, Сум, Запоріжжя, Рівного. Нас запросили туди як «срібного» призера минулорічного фесту. А от команду «Дорослі діти» – ще й участь в іграх Черкаської обласної молодіжної ліги КВН, найближча з яких відбудеться 14 квітня у Будинку культури імені Іван Кулика. До речі, «Дорослі діти», відповідно до своєї назви, грають на рівні з молодіжними командами, адже це єдина шкільна команда, заявлена в молодіжній (в основному студентській) лізі.
– А чим нині живуть «маститі» черкаські гумористи?
– Готуються до «Гуморини» 1 квітня. А їй передуватиме перший тур Черкаської обласної ліги КВН. За перемогу 31 березня в Черкаській обласній філармонії позмагається шістка кращих команд області: «Мама не дозволяє» (минулорічні чемпіони, смт. Чорнобай), «Армен» (двоє ведучих із Черкас), «Люди без прелюдій» (збірна ЧДТУ, Черкаси–Луганськ), «Хвилюватися немає причин» (ЧНУ), «КУМА» (факультет комп’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну ЧДТУ), «ІстФак» (збірна Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини). За результатами цієї гри 4 кращих команди потраплять у півфінал, а решта продовжать виступи в молодіжній лізі.
– Розкажіть, будь ласка, хто із КВНівців, які розпочинали виступи в Черкаській області, нині вийшов у гумористи всеукраїнського рівня?
– Інна Приходько – акторка гумористичного жанру, знімається у різних серіалах, її брат Олесій Приходько – один з авторів серіалу «Останній москаль», Юрій Гудзюк та Святослав Марченко – входять до творчої групи авторів проекту «Мама хохотала» на телеканалі «НЛО».
– Які найближчі плани черкаських гумористів?
– Із найамбітніших – участь у телевізійному проекті «Ліга Сміху». Чорнобаївська команда «Мама не дозволяє» уже «стукалася» в двері одного з п’яти регіональних «філіалів» цього проекту – «Ліга Сміху. Центр» (м. Київ). Минулого сезону наші КВНівці успішно пройшли два відбіркові етапи та досить яскраво виступили на зимовому кубку «Ліги». Тепер ми плануємо створити збірну Черкаської ліги КВН, а також шукатимемо спонсорів для виступу на всеукраїнському фестивалі «Ліга Сміху», що стартуватиме наступної зими в Одесі.

Користуючись нагодою, Черкаська ліга КВН висловлює подяку своїм спонсорам, без яких яскраві виступи команд та нагородження гумористів і глядачів призами було б неможливим. Серед них – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, ТОВ «БудЗона», ТРЦ «Пластилін», кафе «Чашка», боулін-клуб «Lucky-Strike». Окрема подяка інформаційному спонсору – газеті та інтернет-порталу «Нова Доба».

Інтерв’ю підготувала Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x