Черкаська міськрада – найпрогресивніша

Черкаська міськрада – найпрогресивніша

За впровадження у свою роботу кращих практик прозорості, відкритості та підзвітності місцевого самоврядування в Україні Черкаська міська рада визнана найпрогресивнішою (за версією Центру політичних студій та аналітики). Такими є результати дослідження, яке впродовж минулого й цього року провели учасники коаліції «Прозорі Ради». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міськради.

Свідченням цього є відповідний сертифікат за підписом виконавчого директора Центру політичних студій та аналітики Ольги Будник. Його під час сесії, яка відбулася 31 березня вручила міському голові Анатолію Бондаренку регіональний координатор Олена Фюдр. За її словами, активісти впродовж цього й минулого року досліджували 56 міст обласного підпорядкування.

– Коаліція громадських ініціатив – це більше сотні громадських організацій, що контролюють імплементацію обов’язкових норм доступу до публічної інформації, – розповіла вона. – Ми визначили 27 обов’язкових критеріїв, які є в законодавстві, та ще 12 – таких, які вважаються найбільш прогресивними. За результатами експертного дослідження, саме Черкаська міська рада визнана найпрогресивнішою в Україні. А це означає, що окрім більшості обов’язкових норм, ви імплементували у свої нормативно-правові документи й впроваджуєте такі практики, які сприяють доступу до публічної інформації, відкритості та прозорості вашої діяльності.

Зауважимо, що Всеукраїнська коаліція «Прозорі Ради» була створена влітку 2015 року задля моніторингу діяльності органів місцевої влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x