На Черкащині діють 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги

На Черкащині діють 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги

Із 2014 року в області функціонує 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги, в яких нараховується 120 амбулаторій (із них 107 відокремлених, 13 базових) та 345 фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів. 12 центрів ПМСД є районними медичними установами та 1 – міський. Про це повідомив під час засідання колегії заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Олег Найдан. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

За його словами, перший центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) створено наприкінці 2013 року. Залишаються нествореними центри в 7 районах та 3 містах обласного значення: Городищенському, Кам’янському, Катеринопільському, Лисянському, Маньківському, Монастирищенському, Тальнівському та містах Сміла, Черкаси, Умань.

За словами Олега Володимировича, прикрістю є те, що обласний центр, який має показувати приклад у вирішенні питання щодо створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, не допрацьовує в цьому напрямку. Водночас голова ОДА Юрій Ткаченко навів позитивний приклад Золотоніського району. Там на сесії районної ради 30.03.2016 прийнята програма розвитку медичної галузі. Відтак нині створюють 2 центри ПМСД: міський та районний.

Згідно з дорученням очільника області процес створення центрів ПМСД в районах області мають завершити якомога швидше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x