Кіноетюди про таємниці рідної країни презентували черкащанам

Кіноетюди про таємниці рідної країни презентували черкащанам

Всеукраїнський проект «Таємниці мого міста» представили у черкаському кінозалі. Ця презентація вже п’ята в Україні, до цього кіножурнал демонстрували на Буковині, Поділлі, Киїівщині та Рівненщині. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Серіал виконаний у телевізійному форматі DISCOVERYhistory, EXPLORER. Містянам показали 3 етюди про історію Черкащини та ще 4 про історію інших регіонів країни. У подальшому кількахвилинні серії будуть демонструвати перед платними кіносеансами.
Автор проекту – культурно-просвітницька організація «SINERGICON-production».

– Ми вважаємо, що всі проблеми українців – це від того, що ми не звертали уваги на освіту і самоосвіту. Наш продукт має на меті донести до людей значення духовної спадщини України і кожного регіону зокрема, – зазначив Віктор Стасюк, оператор-постановник проекту.

Ролі в етюдах виконували громадські діячі. На переконання авторів проекту, історичні постаті повинні говорити устами тих, хто творить історію зараз. Так, серед черкащан, які виконували роботу кіноакторів – актор Сергій Бобров, журналіст і письменник Борис Юхно, журналіст Катерина Ковбій.

Кіноетюди про таємниці рідної країни презентували черкащанам На сьогодні створено 19 серій про міст і сіл України. Накопичення матеріалу триває. Так, зараз кіномайстри працюють над створенням четвертого етюду про Черкащину.

На фото – Борис Юхно в образі Григорія Сковороди. Світлина з офіційної сторінки кінопроекту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x