«Розкрити очі всім…» хочуть у Чигирині

«Розкрити очі всім…» хочуть у Чигирині

В музеї Б.Хмельницького, що розташований в Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» В розпочала роботу виставка «…розкрить правдиво очі всім об українському народові, який він справді є», що репрезентує основні віхи просвітницько-культурницької діяльності етнографа, фольклориста, одного з фундаторів Української автокефальної православної церкви Марка Грушевського. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі НІКЗ «Чигирин»).

«Розкрити очі всім…» хочуть у Чигирині
Найбільш плідним етапом життя Марка Грушевського стало перебування на Чигиринщині, зокрема в Суботові, де протягом 1897 -1910 рр. о. Марко очолював клір Свято-Михайлівської церкви. Тут ним були укладені збірки «Дитина у звичаях і віруваннях українського народа», «Дитячи забавки та гри усяки», «З життя селян на Чигиринщині»», «Гетьманське гніздо: урочища і перекази села Суботова».

«Розкрити очі всім…» хочуть у Чигирині
«Розкрити очі всім…» хочуть у Чигирині

Старший науковий співробітник заповідника Надія Кукса повідомила, що на виставці представлені книги, світлини суботівських старожитностей, портрети з особистої колекції Марка Грушевського (фонди НІКЗ «Чигирин»), численні фотокопії документів, реконструкції дитячих іграшок кінця ХІХ- початку ХХ ст.
Експозиція підготовлена спільно з історико-меморіальним музеєм Михайла Грушевського в м. Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x